Jdi na obsah Jdi na menu
 


Důležití kamarádi

30. 4. 2013

 Víš, že je psychologicky dokázané, že je doslova životně důležité mít kamarády? Síla, co? Tady jsou tři důvody pro to, říct svým nejlepším kámošům: Díky, kámo, že tě mám!



DĚLAJÍ TVŮJ ŽIVOT KRÁSNÝ

Určitě jsi taky občas v maximálním nervu a nechceš nic jiného, než se někam zahrabat, být sama a přemýšlet. Ale natrvalo by to bylo asi to nejhorší, co se ti může stát. S kým by ses smála? S kým by sis povídala? Komu by ses svěřovala a kdo by nastavoval ramínko tvé slzami zmáčené tváři? Existuje dokonce jedna mučící metoda, kdy se lidé záměrně nechají bez kontaktů s ostatními! Není to totiž jen brutálně nudné, ale mohla by ses kvůli tomu taky po nějaké době zbláznit! Každý potřebuje sociální kontakty. Vyjádřeno slovy z říše zvířat: člověk potřebuje své stádo. Kdybys byla sama, tvůj život by byl hodně smutný. Když se zamyslíš: nejvíc legrace zažíváš přece vždycky s tím svým „stádečkem“, ne? Proto bys měla být vděčná za každého dobrého kámoše, kterého máš.

ROZUMÍ TI DALEKO LÍP NEŽ OSTATNÍ

V počáteční době tvého života jsou pro tebe těmi nejdůležitějšími parťáky rodiče. Ale když se dostaneš do puberty, přibližně mezi desátým a třináctým rokem života, pomalu se to začne měnit. Jestli jsi ještě nedávno vyprávěla mamce nadšeně historky z pískoviště, tvá témata se začínají měnit - stejně jako ty! Rosteš, začnou se ti zvětšovat prsa, už nejsi dítě a začínáš se víc zajímat o kluky než o hrady z písku. Najednou pro tebe začne být důležité to, že patříš k nějaké skupině stejně starých lidí. Chceš být s nimi, mít svou partu kámošů... A kromě toho ti připadá, že kámoška tvé starosti chápe líp než mamka. A to je úplně normální! Neznamená to, že bys přestala mít svoje rodiče ráda, ale pro výměnu zkušeností jsou teď velmi důležití tví stejně staří kámoši.

DÁVAJÍ TI TO, CO POTŘEBUJEŠ

Už tě někdy napadlo, že si záměrně vybíráš kamarády, se kterými je ti dobře? Tvůj instinkt, který máš od přírody, tě automaticky vede k lidem, kteří ti můžou dát to, co v této fázi života potřebuješ. Je klíďo možné, že jsi ještě loni měla úplně jinou nejlepší kamarádku. Takovou, která tě někam postrkovala, protože ty jsi byla třeba stydlivější. Takovou, od které ses mohla přiučit trochu odvahy a sebevědomí. Ale tohle kamarádství nemusí být tak dobré navěky. Najednou ti začne být líp s někým jiným. Nepanikař, je to v pohodě. Nech se vést. Důvěřuj svému vnitřnímu instinktu, který tě sám od sebe vede k lidem, se kterými do sebe zapadáte jako dílky v puzzle. S nimi budeš okamžitě zase free and fresh!:-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář